Ja sentähden, että laittomuus pääsee valtaan, kylmenee useimpien rakkaus.

Matt 24:12

Oletko koskaan miettinyt, miksi jokaisen ostamasi elektronisen tuotteen mukana tulee ohjekirja? Se on siksi, että tuotetta voitaisiin käyttää oikealla tavalla, sillä väärin käytettynä laitteen käyttö voi olla hengenvaarallista. Hiustenkuivaaja on suihkussa hengenvaarallinen, tuntuipa se käyttäjästä oikealta tai väärältä. Ihminen ei voi määrätä sitä, vaan laitteen valmistaja. Ohjekirja oikein luettuna varjelee elämää ja estää ennenaikaisilta kuolemilta. Samalla tavalla Jumalan antoi meille Raamatun, ei kiusaamaan ihmistä, vaan varjelemaan.

Elämme lopun ajassa, jossa laittomuus näyttää olevan huipussaan. Laittomuus, josta Jeesus puhui, on laadultaan sellaista, että enää ei ole oikeaa ja väärää, vaan kaikki Jumalan moraalilaki tehdään mitättömäksi. Millään ei ole enää väliä, vaan jokainen voi itse vapaasti määrittää oikean ja väärän. Jokainen saa olla mitä haluaa. Musta voi olla valkoinen, mies voi olla nainen, tyttö voi olla poika. Kuka siis voi enää määrittää oikean ja väärän? Ihminen on nostettu kaiken ”jumalaksi”, joka valikoi asiat siltä pohjalta, mikä ihmisestä tuntuu hyvältä. Jos joku sanoo häntä vastaan, hän on rasisti. Äärimmilleen vietynä jokaiseen asiaan voi olla yhtä monta mielipidettä kuin on ihmistä. Jos tämä meno jatkuu yhteiskunnassamme, tulee sillä olemaan järkyttävät seuraamukset, joita voimme vain arvailla.

Vanhurskaus kansan korottaa, mutta synti on kansakuntien häpeä.
Snl. 14:34

Mitä Jeesus tarkoitti sanoessaan: ”kylmenee useimpien rakkaus? Hän tarkoitti, että moraalittomuuden aikana monien uskovien hengellinen elämä sammuu. Jumalan Sanasta luovutaan, uskovat tulevat välinpitämättömiksi, yleinen mielipide syrjäyttää Jumalan mielipiteen, ja ihminen luopuu lopulta uskosta. Meidän uskovien pitäisi olla tämän ajan keskellä suolana. Suolan tehtävä on estää pilaantuminen, meidän äänemme pitäisi nousta kansakuntamme keskellä puolustamaan Raamatun arvomaailmaa, sitä mitä Jumala on mieltä asiasta.

Te olette maan suola; mutta jos suola käy mauttomaksi, millä se saadaan suolaiseksi? Se ei enää kelpaa mihinkään muuhun kuin pois heitettäväksi ja ihmisten tallattavaksi.
Matt 5:13

Nyt synnin ja laittomuudet tuulet puhaltavat kansakuntamme keskellä. Yleisen mielipiteen nimissä uskovia ajetaan kaappiin samalla kun sieltä astelee ulos joukko ihmisiä, jotka ylpeilevät synnillään. Jos olet eri mieltä asioista, olet vihapuheen levittäjä, suvaitsematon, rakkaudeton rasisti, joka pitää ajaa kaappiin ahtaine mielipiteineen. Asiaa ei helpota se, että kansankirkkomme on antamassa tälle kaikelle siunauksen ja hyväksynnän piispojen johdolla. Jos näin käy, ei tarvitse olla profeetta, että voi sanoa, että kirkko tulee jakautumaan ja monet lähtevät sen yhteydestä. Jumalan vartiomies David Wilkerson näki 70-luvulla näihin päiviin, joiden keskellä tänään elämme. Hänen profetaaliset näkynsä toteutuivat siitä, että kun yhteiskunta ja kirkko alkavat antamaan hyväksynnän homoseksualismille, niin kaikki esteet tulevat poistumaan asiasta.

Viikonlopun Pride-tapahtuma näyttää, millaisessa ilmapiirissä kristityt joutuvat elämään. Eräät uskovat olivat järjestäneet oman heteromarssin, johon heillä oli tarvittavat luvat. He kertoivat kyltein siitä, mitä he edustavat. Tilanne eskaloitui niin, että heidän peräkärrynsä kaadettiin ja joukko nuoria alkoi repimään ja hakkaamaan heidän peräkärryssään olevaa taulua silmittömän vihan vimmalla. Tämä, jos jokin, kertoo siitä, että mielipiteet, jotka eroavat sateenkaari-ideologiasta, joutuvat tavalla tai toisella ”silmätikuiksi” ja vainon kohteeksi.

Mitä meidän tulisi tehdä? Tulla uskovina pois kaapista. Meillä saa ja pitää olla mielipide siitä, mitä Jumalan Sana sanoo. Se, minkä Raamattu nimittää synniksi ja Jumalan tahdon vastaiseksi, on edelleen muuttamaton Jumalan mielipide, vaikka ihmiset olisivat eri mieltä. Nyt on aika nousta ja pitää hyvällä tavalla meteliä Jumalan valtakunnan asioista. Meidän ei tarvitse mennä kaappiin. Alkuseurakunnan siunaus oli Pyhän Hengen voimassa ja vainoissa, jonka keskellä uskovat joutuivat elämään.

Ja Aabraham lähestyi häntä ja sanoi: ”Aiotko siis hukuttaa vanhurskaan yhdessä jumalattoman kanssa? Entä jos kaupungissa on viisikymmentä vanhurskasta; aiotko hukuttaa heidät etkä säästä paikkaa siellä olevain viidenkymmenen vanhurskaan tähden? Pois se, että sinä näin tekisit: surmaisit vanhurskaan yhdessä jumalattoman kanssa, niin että vanhurskaan kävisi samoin kuin jumalattoman! Pois se sinusta! Eikö kaiken maan tuomari tekisi oikeutta?” Ja Herra sanoi: ”Jos löydän Sodoman kaupungista viisikymmentä vanhurskasta, niin minä heidän tähtensä säästän koko paikan.”
1. Moos. 18:23-26

Rohkenen vedota meihin uskoviin. Nyt on aika rukoilla, paastota ja etsiä Herraa, ennen kuin tuomiot tulevat. Jumala on voimallinen lahjoittamaan kansallemme kääntymyksen synnin ja laittomuuden teiltä. Jokainen ihminen, olkoon taustaltaan millainen tahansa, on arvokas, Jumalan luoma yksilö. Meidän tehtävämme on olla välittämässä jokaiselle viestiä rakastavasta Jumalasta, joka lähetti poikansa Jeesuksen kuolemaan syntiemme tähden Golgatan ristillä. Kaikki ihmiset ovat syntisiä ja ovat matkalla kadotukseen ilman Kristusta, siksi ainoa toivomme on turvautua Kristukseen.

Teppo Lehtomäki