Israelissa yleiseen ilmapiiriin vaikuttaa jatkuvasti käynnissä oleva sota terroristiorganisaatio Hamasia vastaan sekä lokakuun 7. päivän jälkimainingit. Surutyö on suurelta osalta vielä kesken, ja siihen vaikuttaa yli 130 kidnapatun kohtalo Gazassa. Perheenjäsenet ja koko kansa seuraavat heidän tilannettaan ja jännittävät heidän vapauttamistaan.

Seurakunnat ja yksityiset ihmiset osallistuvat talkoisiin yli 200 000:n maan sisäisen pakolaisen auttamiseksi. Myös armeijan sotilaille organisoidaan apua vaatepakettien, aterioiden ja muun tuen muodossa. One Way Mission on osallistunut näihin ylimääräisiin ponnistuksiin normaalityön lisäksi. Jaoimme 13 sotilaalle mm. hygieniatuotteita.

Soppakeittiöllä jaettavien annosten lukumäärät ovat kasvaneet jatkuvasti, nyt tarjoamme 220 ruoka-annosta kaksi kertaa viikossa.

Monipuolista tukea jakamassa

Pääsimme käymään Ashkelonissa pari viikkoa sitten, pidimme pienen tilaisuuden ja rohkaisimme osanottajia sekä jaoimme humanitaarista apua noin kymmenelle sodassa kotinsa menettäneelle perheelle. Samalla tapasimme ryhmän naisia, jotka olivat kokeneet holokaustin kauheudet lapsina. He olivat kaikki erittäin kiitollisia tuestamme ja välittämisestämme. Haluamme jatkossakin pitää yhteyttä uusiin ystäviimme Ashkelonissa.

Pakolaistenkodilla asuvat ukrainalaiset Viktor ja Tanja odottavat viimeisiä lääkärintarkastuksia maalis-huhtikuussa, ja suunnittelevat sen jälkeistä palaamista kotimaahansa Ukrainaan. He ovat kotoisin maan länsiosasta, jossa on viime kuukausina ollut suhteellisen rauhallista.

Kaikista näistä vaikeuksista ja kriiseistä huolimatta uusien maahanmuuttajien määrä Israeliin on noussut: sodan alkamisesta lähtien maahan on muuttanut yli 1 000 uutta maahanmuuttajaa, johon syynä on kasvava antisemitismi Euroopassa ja muualla länsimaissa.

Jumalalle kiitollisena uudesta vuoden viisumista,
Kristiina Wiley