Kaksi lakimiestä päätti alkaa tutkia Raamattua ja osoittaa sen epäluotettavuus. Molemmat syventyivät antaumuksella tehtäväänsä. Tutkittuaan Raamattua aikansa he tapasivat toisensa, ja molempien ihmetykseksi he olivat tulleet uskoon Jeesukseen. Jumalan Sana oli vaikuttanut heidän sydämissään, ja epäusko Raamattua kohtaan olikin muuttunut uskoksi. He olivat tietämättään etsineet sitä, mitä heidän sydämensä syvimmältään kaipasi.

Meidän ihmisten elämään mahtuu monenlaisia ajanjaksoja; iloja, suruja, sairautta, onnistumisia, epäonnistumisia. Jossain elämänvaiheessa on intensiivistä opiskelua, perheen perustamista ja uran luomista. En tiedä, onko sinulla kokemusta siitä, että kaiken tämän hektisyyden ja elämän kiireiden keskellä meitä alkavat yhtäkkiä askarruttamaan elämän syvälliset kysymykset.

Times-lehti teki aikanaan artikkelin, jossa ihmisiltä kysyttiin, mitkä ovat kaksi ihmiskuntaa eniten piinaavia kysymyksiä. Ensimmäinen kysymys, joka ihmisiä askarrutti, oli se, mikä on elämän tarkoitus. Seuraavaksi eniten mietitytti se, onko Jumalaa olemassa.

Uskoakseni jokainen ihminen joutuu jossain vaiheessa elämäänsä pysähtymään näiden kysymysten äärelle. Kun nämä elämän syvimmät, ihmisen olemassaoloon ja iankaikkisuusasioihin liittyvät kysymykset alkavat ”vaivata”, se kertoo, että ihminen on tullut ns. etsikkoaikaan.

Etsikkoaika on se ajanjakso elämässä, jossa Kaikkivaltias Jumala alkaa lähestyä ihmistä. Tätä ennen voi olla, että ihmisellä ei ole ollut pienintäkään mielenkiintoa uskon asioita kohtaan. Etsikkojakson aikana ihmiselle avautuu mahdollisuus saada yhteys Jumalaan.

Etsikkoaika voi tulla aivan yllättäen ihmisen elämässä. Jokin traaginen tilanne, läheisen kuolema, elämän tyhjyys, syyllisyys tai jopa tyytyväisyys omaan elämään voi saada liikkeelle tämän prosessin.

Ei kukaan voi tulla minun (Jeesuksen) luokseni, ellei Isä, joka on minut lähettänyt, vedä häntä. Joh. 6:44

300-luvulla vaikuttanut kirkkoisä Augustinus uskoi, että ”ihmissydän on levoton, kunnes se löytää levon Jumalassa”. Tänään ihmiset etsivät monista lähteistä lepoa sisäisen maailmansa tyhjyyteen. Jollekin levon antaja voi olla jatkuvat ulkomaanmatkat, toiselle kuningas alkoholi, jollekin huumeet, irtosuhteet, omaisuuden kartuttaminen. Lopulta kuitenkin sydän jää edelleen levottomaksi, koska todellinen lepo löytyy vain yhteydestä Luojaan.

Hän on tehnyt koko ihmissuvun yhdestä ainoasta ja asettanut kansat asumaan kaikkialla maan päällä. Hän on säätänyt ihmisille määräajat ja asumisen rajat, jotta he etsisivät Jumalaa, jos ehkä hapuilemalla löytäisivät hänet. Apt. 17:26-27

Ehkä olet tänään etsimässä ja hapuilemassa jotain, jota et itsekään vielä tiedä. Ehkä sinua ovat alkaneet vaivata nuo ihmiskuntaa eniten mietityttävät kysymykset: Mikä on elämän tarkoitus? Onko Jumala on olemassa? Toivon ja rukoilen sydämestäni, että löydät toivoa ja luottamusta Jumalaan tulevina päivinäsi.

Jos haluat tietoa, miten voit tulla uskoon, lue alla oleva linkki:

Teppo Lehtomäki