One Way Missionin hallitus teki kokouksesssaan 27.9. päätöksen lähettää Markus ja Minna Sainio lähtetystyöhön Kyprokselle. Lähtöpäiväksi on varmistunut sunnuntai 20.10.2024.

Kypros on suunnilleen Uudenmaan läänin kokoinen saarivaltio. Pohjois-Kyproksella asuu noin 340 000 Turkin muslimia. Sitä hallitsevat siis turkkilaiset, ja Kyproksen eteläpuoli on EU-aluetta, jonka asukkaista on ortodokseja noin 90 %.

– Tulemme tekemään myös Pohjois-Kyprokseen matkoja aika ajoin. Siellä ei voi vapaasti jakaa evankeliumia, vaan pitää kulkea viisaasti ja erityisessä Hengen johdatuksessa. Kyproksen eteläpuolella on taas vapaampaa kertoa ja jakaa materiaalia Jeesuksesta, joka on ainoa pelastaja ja joka yksin voi vapauttaa ihmisen synnin orjuudesta, kertoo Markus Sainio.

Kyproksen pohjoispuolen muslimien keskuudessa on vain vähän, jos yhtään Jeesuksen seuraajia, mutta rukoilkaamme niiden puolesta, jotka pian tulevat Herran perheeseen ja ottavat vastaan hänen siunauksensa.”
– Joshua project

Kypros on ”kaikkien kansojen sulatusuuni”, sillä sinne virtaa päivittäin satoja pakolaisia eri saavuttamattomien kansojen keskuudesta. Esimerkiksi Turkin puolelta Kyprokselle virtaa keskimäärin 100 pakolaista päivässä, eli jopa yli 30 000 pakolaista vuodessa. Suuri osa pakolaisista tulee maahan ns. saavuttamattomista kansoista, esim. Lähi-idän ja Afrikan maista. Yle uutisoi joitakin aikoja sitten, että Kypros on pyytänyt kiireellistä apua siirtolaisvirran hillitsemiseksi. Kyproksen mukaan maan kyky vastaanottaa siirtolaisia on murtumispisteessä. Tämän inhimillisen kriisin keskellä Kyproksella on nyt todella hyvä mahdollisuus tavoittaa Jumalalle niitä arvokkaita ihmisiä, jotka eivät ehkä koskaan ole kuulleet Evankeliumia, ilosanomaa Jeesuksesta. Rukoillaan yhdessä, että Evankeliumin väkevä sanoma voisi saavuttaa monien sydämet!

Markus kohtasi toukokuussa ”tunnustelumatkallaan” ihmisiä monista kansoista, mm. Sierra Leonesta. Bangladeshista, Liberiasta, Intiasta, Nigeriasta, Somaliasta, Afganistanista, Japanista, Israelista, Libanonista, Syyriasta, Turkista, Kongosta, Etelä-Afrikasta, Filippiineiltä, Kyprokselta, Englannista, Kamerunista, Nepalista, Vietnamista, Sudanista, Iranista jne.

– Tapasimme ystäväni Henkan kanssa, joka oli mukana matkalla, myös juutalaisia, joille saimme kertoa Messiaasta Jeesuksesta. Yhden juutalaismiehen kanssa luimme Jesajan kirjasta luvun 53. Meille syntyi hyvä keskustelu kyseisestä luvusta ja kerroin, että siinä puhutaan Messiaasta Jeesuksesta, sanoo Markus Sainio.

– Matkallamme saimme rukoilla myös joidenkin ihmisten puolesta. Kyproksella on todella hyvät mahdollisuudet tavoittaa saavuttamattomia kansoja ilosanomalla Jeesuksesta. Voisitko sinä tehdä juuri nyt niin, että lopettaisit hetkeksi tämän artikkelin lukemisen ja rukoilisit puolestamme? Tarvitsemme kipeästi esirukousta. Rukoilisitko seuraavaa: Että saisimme kokea tarkkaa johdatusta, löytäisimme oikean asunnon oikealta paikalta, saisimme voittaa sieluja ja että Jumalan varjeleva hyvä käsi olisi meidän päällämme. Suuri kiitos!

Kun Sainioiden asuntoasia avautuu ja oleskeluluvan rekisteröiminen menee maahantulovirastossa läpi, ajatuksena on keväällä 2025 järjestää ensimmäinen Kypros-aktio.

Sainiot kiittävät kaikkia seurakuntia ja yksilöitä, jotka ovat sitoutuneet heidän kansaan tähän tärkeään työhön.

Lähtöjuhla Turussa

Turun One Way -seurakunnassa järjestetään Sainioiden lähtöjuhla sunnuntaina 13.10. klo 16, os. Kataraistentie 7, Turku. Kutsumme kaikkia runsain joukoin mukaan siunaamaan Sainioiden perhettä Kyproksella alkavalle työkaudelle.

Jos haluat tukea Kyproksen työtä, voit tehdä sen seuraavilla tiedoilla:

Tilinumero: FI56 2058 1800 0076 71
Viitenumero: 4132
Mobilepay:60151

Rahankeräyslupa: RA/2023/134 (voimassa toistaiseksi)