Kerran eräs mies kuljeskeli rakennustyömaalla. Hän meni kysymään yhdeltä muurarilta: ”Mitä sinä teet?” Muurari sanoi hieman tympääntyneenä: ”Etkö näe? Laitan tiiltä toisen perään ja muuraan.” Mies jatkoi matkaansa mennäkseen toisen muurarin luokse. Hetken muurausta katseltuaan hän kysyi: ”Mitä sinä teet?” Muurari katsoi miestä ja vastasi silmät loistaen: ”Etkö näe sitä? Minä muuraan valtavaa katedraalia.”

40 vuotta sitten ei kukaan varmastikaan tiennyt, mitä Perjantai Kristukselle -toiminnasta oikein seuraisi. Harva aavisti, että siitä syntyy lähetysjärjestö, joka tulee tekemään evankeliumin työtä monilla eri mantereilla. Tänään näemme, että Jumalalla on ollut suunnitelma, josta saamme ylistää ja kiittää Herraa. Me emme tiedä, missä One Way on seuraavan 40 vuoden päästä. Emme tiedä, miten yhteiskunta ja maailma muuttuvat tulevien vuosien ja vuosikymmenten aikana. Ehkä olemme jo Herran luona tai sitten jatkamme edelleen työtä Herran viljavainioilla. Herra yksin tietää sen.

Kerran Jumala kysyi Jeremialta:

”Mitä sinä näet, Jeremia?” Minä vastasin: ”Minä näen mantelipuun oksan.” Herra sanoi minulle: ”Sinä olet nähnyt oikein; sillä minä valvon sanaani toteuttaakseni sen.”

Jos minulta kysyttäisiin tänään, mitä sinä näet, voisin vastata, että näen kolme asiaa, joihon Jumala kutsuu One Way Missiota.

Ensimmäinen asia liittyy siihen, mitä Jeesus sanoi omilleen: ”Mutta kun Jeesus sen näki, närkästyi hän ja sanoi heille: ”Sallikaa lasten tulla minun tyköni, älkääkä estäkö heitä, sillä senkaltaisten on Jumalan valtakunta.”

Me elämme ajassa, jossa lapset ja nuoret ovat suureksi osaksi tietämättömiä kristillisyyden perustotuuksista. Suomeen on noussut sukupolvi, joka on kasvatettu ateismin kyllästämään ideologiaan. ”Ei ole Jumalaa, voit elää niin kuin parhaaksi näet.” Meitä kutsutaan panostamaan lapsiin ja nuoriin. Jos tavoitamme lapsia evankeliumilla, tavoitamme siinä sivussa myös vanhempia. Siksi tulemme panostamaan tulevan vuoden aikana siihen, että saisimme nostettua uusia pyhäkoulujen opettajia ja saisimme seurakuntia käynnistämään lapsityön, joka tavoittaa paikkakunnan lapsia.

Toinen asia, josta Jeesus puhui omilleen oli: ”Ja tämä valtakunnan evankeliumi pitää saarnattaman kaikessa maailmassa todistukseksi kaikille kansoille; ja sitten tulee loppu.”

Tänään vielä noin 40 % ihmiskunnasta ei ole kuullut Jeesuksen ensimmäisestä tulemuksesta. Siksi Jumala kutsuu edelleen One Way Missionia voimakkaasti mukaan viemään evankeliumia saavuttamattomille kansoille. Ja siksi yksi uusimmista lähetyskohteista on pioneerilähetystyö Etu-Aasiassa, jossa evankeelisten kristittyjen määrä on vain noin 0,03%.

Me haluamme olla mukana Jumalan lähetysmissiossa, sillä kerran tulee olemaan suuri joukko ihmisiä kaikista kansanheimoista ja sukukunnista ja kansoista ja kielistä seisomassa Jumalan valtaistuimen edessä ja Karitsan edessä puettuina pitkiin valkeihin vaatteisiin, ja heillä on palmut käsissään. Samalla he laulavat: ”Pelastus tulee meidän Jumalaltamme, joka valtaistuimella istuu, ja Karitsalta.”

Kolmas tehtävä, jonka Jeesus antoi seurakunnalleen, on: ”Te olette maailman valkeus. Ei voi ylhäällä vuorella oleva kaupunki olla kätkössä; eikä lamppua sytytetä ja panna vakan alle, vaan lampunjalkaan, ja niin se loistaa kaikille huoneessa oleville. Niin loistakoon teidän valonne ihmisten edessä, että he näkisivät teidän hyvät tekonne ja ylistäisivät teidän Isäänne, joka on taivaissa.”

Tänään seurakunnat ovat loistoristeilijöitä, joista on tullut paremminkin viihdekeskuksia kuin pelastusveneitä, joiden pitäisi olla etsimässä hukkumassa olevia ihmisiä. Siksi haluamme One Way kotimaan työssä valjastaa seurakunnat pelastusaluksiksi, jotka lähtevät liikkeelle kertomaan Kristuksesta. Tätä työtä varten olemme palkanneet evankelistan, jonka yhtenä tehtävänä on tukea ja auttaa seurakuntia paikallisessa evankeliointityössä.

Jeesus sanoi: ”Niin kauan kuin päivä on, tulee meidän tehdä hänen tekojansa, joka on minut lähettänyt; tulee yö, jolloin ei kukaan voi työtä tehdä.”

Tuohon yön tuloon asti me haluamme uskollisesti tehdä työtä ja luottaa siihen, että Herra Jeesus itse vahvistaa Sanansa sitä seuraavien merkkien kautta. Rukouksemme on, että saisimme nähdä vielä vanhanaikaisen herätyksen, joka perustuu voimakkaaseen synnintuntoon. Ihmiset huutavat armoa Kristukselta ja saavat kokea Jeesuksen veren voiman, kun synnintaakat kirpoavat ja ihmiset saavat syntyä uudesti ylhäältä.

Teppo Lehtomäki
Toiminnanjohtaja