Tiimimatka Intiaan helmikuun alkupuoliskolla oli siunattu, vaikka lakot Suomessa muuttivat lähtöpäivää ja hankaloittivat joidenkin matkalaisten kotiinpaluutakin. Mukana oli 21 tiimiläistä, joista peräti 7 ensikertalaista. Joukon yhteishenki oli hyvä ja asiat hoidettiin sopuisasti. Matkan ajan lähes kaikki säilyivät terveinä.

Matkaamme kuului tutustuminen orpo-, leski-, vammais- ja katulapsityöhön. Uutta oli ns. sisäisiä siirtolaisia tavoittavaan työhön tutustuminen. Näitä siirtolaisia on alueella paljon koronaepidemian jäljiltä, ja heitä tuetaan monin tavoin. Lapset pyritään saamaan kouluun sen sijasta, että he tekisivät epämääräisiä töitä perheensä eteen ja menettäisivät lapsuutensa. Osallistuimme myös sekä sunnuntaikokouksiin että Perjantai Kristukselle -tapahtumiin ja vierailimme BEST-koululla, Wendel Nivas -lastenkodilla sekä Visakhapatnamissa sijaitsevalla New Hope -kodilla.

Työ Intiassa jatkuu normaalisti kaikista vaikeuksista huolimatta. Korona ei vaikuta enää välittömästi toimintaan. Ongelmana on ollut viime aikoina enemmänkin One Wayn tiukka rahatilanne, mikä on mm. estänyt hankkimasta työssä kipeästi tarvittavia autoja. Kaksi autoista on nyt käyttökelvottomia, ja kolmaskin on elinkaarensa lopussa. Tässä onkin yksi tärkeä rukousaihe, sillä Herran ovat kullat ja hopeat. Muita ajankohtaisia aiheita ovat New Hope -kodin yhteyteen rakennettava poikienkoti sekä Suravaramiin katulapsitytöille rakennettava koti. Lisäksi osa yli 20 vuotta vanhoista rakennuksista kaipaa korjausta, jotta ne täyttäisivät viranomaismääräykset. Osittain tästä syystä One Way -kylälle piti rakentaa myös uusi, paremman hygieniatason keittiö.

Ottaisitko rukousaiheiksi työssä tarvittavat kulkuvälineet sekä rakennus- ja korjausprojektit?
Herran ovat kullat ja hopeat.

Pian matkamme jälkeen tuli tieto, että tyttöjenkodille oli yritetty päästä sisään ilmeisesti yöaikana. Koska ovet oli asiallisesti lukittu ja henkilökunta paikalla, murtautujien aikeet estyivät. Intiassa tapahtuu paljon tyttöihin kohdistuvaa seksuaalista ahdistelua ja hyväksikäyttöä. Jotta näin ei tapahtuisi meidän työssämme, lienee tarpeen rakentaa tyttöjenkodin ympärille sähköaita.

Yksi ajankohtainen asia ja rukousaihe on BEST-koulun kohtalo. Koulu on toiminut yli 10 vuoden ajan ja taannut monelle lapselle ja nuorelle peruskoulutuksen ja paremmat eväät elämään. Yksi tärkeä syy koulun perustamiseen aikoinaan oli muiden, julkisten koulujen, heikko taso. Tähän on tullut parannusta, ja julkisten koulujen taso on noussut, joten nousee kysymys, onko enää tarvetta ylläpitää yksityistä koulua. Lopullinen päätös asiasta tehdään parin seuraavan kuukauden aikana, joten teet hyvin, jos rukoilet Herran johdatusta tähän asiaan.

Intia valmistautuu sekä keskushallinnon että Andhra Pradeshin osavaltion vaaleihin huhti-toukokuussa. Näiden vaalien tuloksella voi olla suuri merkitys työmme tulevaisuuteen Intiassa. Muistathan myös tätä aihetta rukouksissasi.

Artikkelin kuvassa on lähes koko tiimimme, jonka kanssa vierailimme eräällä One Wayn työn alla olevalla kylällä. Uskon, että matka oli monelle ensikertalaiselle unohtumaton kokemus. Jos haluat liittyä joukkoon matkalle ensi vuonna, voit ottaa yhteyttä allekirjoittaneeseen (050–381 4864).

Siunausta toivottaen,
Tero Hokkanen